Konferencija "Blockchain u službi zemljišnih knjiga - spas ili lažna nada?"

Senat gospodarstva Hrvatske 24. svibnja 2018. održao je novu, drugu po redu, konferenciju na temu „Blockchain u službi zemljišnih knjiga – spas ili lažna nada?“ Prema riječima predsjednika Senata, gosp. Hrgareka, Senat je odlučio hrabro iskoračiti naprijed te otvoriti jednu ovako izazovnu temu kao što je primjena blockchain tehnologije u pojedinim dijelovima gospodarstva.

 

Senat gospodarstva Hrvatske okupio je eminentne stručnjake u pogledu korištenja blockchain tehnologije, kao i odgovorne osobe u državnim institucijama koje bi tu tehnologiju trebale iskoristiti. Tako su sudjelovali: Marco Aloe, SICPA - Government Security Solutions; Zoran Vujić, Državna geodetska uprava​, Erika Kaloćira Reljić, Andrea Simić Rukavina i Veronika Pogačić, Ministarstvo pravosuđa; Vlaho Hrdalo, odvjetnik i predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute; Bojan Susovski – APIS IT d.o.o.

 

U skoro dvosatnoj raspravi stručnjaci su se jednoglasno složili da će blockchain tehnologija biti jedan od  nositelja nove industrijske revolucije, a kao preduvjet za uspješnu primjenu u zemljišnim knjigama istaknuli su sređivanje podataka u zemljišnim knjigama i katastru te obrazovanje ljudi koji će tu tehnologiju primjenjivati.

 

Konferencija je odjeknula u medijima, a pokrovitelji su bili Jutarnji list i poslovni tjednik Lider.

https://lider.media/aktualno/biznis-i-politika/hrvatska/susovski-preduvjet-za-implementaciju-blockchaina-su-uredeni-drzavni-registri/

Nova konferencija Senata:

"Blockchain u službi zemljišnih knjiga - spas ili lažna nada"

24. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu, s početkom u 17:30 h

Medijski pokrovitelji:

Nema više dileme, blockchain dolazi i obećava disrupciju kakvu je svojevremeno donio internet.

Sudjelujte u konferenciji 'Blockchain u službi zemljišnih knjiga - spas ili lažna nada?' u organizaciji Senata gospodarstva Hrvatske, koja će se održati 24. svibnja u Novinarskom domu u Zagrebu, s početkom u 17:30 sati. Renomirani gosti dat će uvid u različita područja primjene blockchaina u sustavima zemljišnih knjiga i katastra i još mnogo toga!

Potrebna je registracija putem registracijskog obrasca!

Gosti:

 • Marco Aloe, SICPA - Government Security Solutions, Švicarska

 • Damir Šantek, Ravnatelj Državne geodetske uprave, Hrvatska​​

 • Erika Kaloćira Reljić, voditeljica Službe za zemljišnoknjižno pravo, Uprava za građansko, trgovačko i upravno pravo, Ministarstvo pravosuđa, Hrvatska​​

 • Andrea Simić Rukavina, viša upravna savjetnica u Službi za zemljišnoknjižna prava Ministarstva pravosuđa

 • Veronika Pogačić, voditeljica Službe za aplikativni sustav, Uprava za strateški razvoj, informatizaciju i kapitalna ulaganja u pravosuđu, Ministarstvo pravosuđa, Hrvatska​​

 • Vlaho Hrdalo, odvjetnik u Zagrebu i predsjednik Udruge za blockchain i kriptovalute, Hrvatska

 • Bojan Susovski – APIS IT d.o.o., Direktor Službe za Informacijski sustav Porezne uprave i predstavnik APIS IT-a u UBIK-u

 

Moderator:    Igor Cerinski

There is no doubt about it, the blockchain technology has arrived and it promises to disrupt the World as the Internet once did. Join us for the conference 'Blockchain in the service of the land registry - a solution or just false hopes?' which will be held on the 24th of May 2018 in the Novinarski dom in Zagreb, at 5:30 PM, organised by the Senate of Economy Croatia. Renowned guest will share an insight in the various aspects and possibilities of implementing the blockchain technology in the land registry and the cadastre and much more!

Registration required!

Guests:

 • Marco Aloe, SICPA - Government Security Solutions, Switzerland

 • Damir Šantek, Director of the National Geodetic Administration, Croatia

 • Erika Kaloćira Reljić, Head of Land Registry Service, Ministry of Justice, Croatia

 • Andrea Simić Rukavina, Senior administrative officer in Land Registry Service, Ministry of Justice

 • Veronika Pogačić, Head of Service for Applicative System, Department for strategic development, informatisation and capital investments in the judicial sector, Ministry of Justice, Croatia

 • Vlaho Hrdalo, attorney-at-law in Zagreb, president of the Blockchain and Cryptocurrency Association, Croatia​​

 • Bojan Susovski – APIS IT d.o.o.

Moderator: Igor Cerinski

Okrugli stol ''Smart Danube Region'', 18.6.2018., Goettweig, Austrija 

Predstavnici Senata gospodarstva Hrvatske 18. lipnja 2018. godine, na poziv Senata gospodarstva Austrije (Senat der Wirtschaft), sudjelovali su na međunarodnom okruglom stolu Goettweigu gdje se raspravljalo o projektu ‘’Smart Danube Region’’. Sam projekt organiziran je u sklopu šire EEDF inicijative (European Economic Danube Forum) s ciljem realizacije određenih projekata u dunavskoj regiji.

Skupu je prisustvovalo više od 50 predstavnika projektnih inicijativa, investitora, predstavnika financijskih institucija, kao i različitih kompanija iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Malte i Njemačke, a koji su prepoznati kao budući nositelji ekonomskog i socijalnog razvoja dunavske regije.

Sve okupljene uvodno je pozdravila Gabriele Stowasser, članica Uprave Senata gospodarstva Austrije, te je još jednom naglasila kako je zadaća Senata ne samo osmišljati nove projekte i ideje, nego istovremeno aktivno sudjelovati u njihovoj realizaciji.

Za sljedeći simpozij EEDF-a u listopadu 2018. godine planiran je izvještaj o rezultatima dosadašnjih inicijativa i projekata. Inicijative za realizaciju dodatnih projekata dobrodošle su u svakom trenutku.

Zaključno, Gabriele Stowasse je dodala: ''Naša motivacija je osigurati know-how malim i srednjim poduzećima iz dunavske regije kako bismo ih što bolje pripremili na buduće izazove te potaknuli na razvijanje novih ideja i projekata. Dunavska regija pružaveliki potencijal za eko-socijalan razvoj, a EEDF otvara vrata svima koji se žele priključiti i sudjelovati u tom projektu.''

Za više informacija:

http://www.senat-oesterreich.at/rueckblicke/18-juni-2018-eedf-european-economic-danube-forum-projekt-roundtable/

http://www.danubeforum.org/wp-content/uploads/2018/06/EEDF_Agenda_2018-06-18.pdf

VLAŠKA 70E, 10 000, Zagreb

CROATIA

OIB: 890550442546

IBAN: HR2124020061100805217, Erste banka

Registarski broj udruge: 21012285

E-mail:info@senat-gospodarstva.hr

Pratite nas i na društvenim mrežama:

 • Twitter - Grey Circle
 • White LinkedIn Icon
 • White Facebook Icon
Pošaljite nam poruku